Hotel PARADISO

Mangalia

  Hotelul PARADISO este o componenta a  Complexului Balnear Mangalia construit în anii 60 şi este amplasat in zona nordică a orasului, la limita falezei şi in imediata apropiere a sitului protejat al relicvelor cetăţii antice Callatis.
   Construcţia înaltă reprezintă un reper în peisajul arhitect onic al litoralului romanesc , un semnal personalizat prin noua gamă coloristică a tratamentelor exterioare aplicate în intervenţia de reabilitare, reamenajare desfăşurată în perioada 2005- 2006.
   Funcţiunilor de bază - cazare, alimentaţie publică, servicii conexe- li se adaugă relaţia directă cu baza de tratament şi extinderea activităţilor de loisir prin amenajarea piscinei exterioare supraterane.
   Construcţia lamelară cu P+M + 12 niveluri de cazare are un volum prismatic compact , orientat est-vest , cu o distribuţie a unităţilor de cazare asfel încât să se asigure expunerea optimă spre elementul natural dominant-Marea Neagră.
   Spaţiul interior al hotelului era tratat arhitectonic cu finisaje şi dotări corespunzătoare perioadei de construire a complexului balnear. Evoluţia nivelului de uzură fizică a construcţiei şi dotărilor hotelului ,pe parcursul a 40 de ani de funcţionare, a determinat necesitatea intervenţiilor de reabilitare şi amenajare desfăşurate în anii 2005-"06, cu ridicarea parametrilor funcţionali la nivelul cerinţelor unei categorii superioare de clasare. Investitorul a apelat la serviciile noastre pentru realizarea acestor lucrări, pentru care 4DIMENSIONS a elaborat documentaţia tehnică şi a asigurat servicii de asistenţă tehnică
   Proiectul de Refunctionalizare si amenajare, realizat de arhitectii nostrii , se regăseşte în reabilitarea unui spatiu existent in vederea utilizarii sale ca unitate de cazare cu nivel sporit de confort şi servicii conexe, in conformitate cu cerintele actuale privind proiectarea, executarea si intretinerea constructiilor pentru hoteluri clasa ***.
   Pentru amenajări exterioare, pe baza documentaţiei tehnice elaborate de noi, s-a obţinut avizul instituţiilor în drept şi a fost realizată parţial o piscină supraterană , amplasată în incinta hotelului. Organizarea spaţială şi finisajele propuse au urmărit asigurarea unui nivel de comfort deosebit precum şi o ambianţă corespunzătoare cerinţelor utilizatorilor, adulţi sau copii.